Co warto zgotować? - mleczna kanapka
Kupiłam wczoraj książkę "Alaantkowe BLW" i nie byłabym sobą, gdybym już dziś nie wypróbowała jakiegoś przepisu. Padło na podwieczorkową przekąskę- Mleczna kanapka czyli mini kanapeczki na słodko z twarogiem i bananem.
Kanapka mocno kakaowa do tego słodkie nadzienie rozpływające się w ustach. Idealne na przekąskę bądź drugie śniadanie dla dziecka a i rodzic nie pogardzi taką zdrową wersją słodyczy.
Robiąc kanapki sugerowałam się przepisem w książce choć i tak go troszkę zmodyfikowałam.
Składniki:
2 jajka
2 płaskie łyżki mąki
1 łyżka amarantusa ekspandowanego;
2 łyżki zmielonych migdałów
1 łyżka kakao
1/2 łyżki oleju
nadzienie:
3 łyżki twarogu
1/2 banana.
Wymieszać wszystkie składniki a następnie przełożyć na dobrze rozgrzana małą patelnię i smażyć z dwóch stron. Po usmażeniu przekroić wzdłuż, rozkładając go na dwie części i pokroić na większe bądź mniejsze kanapki.
Ser wymieszać z bananem rozgniatając całość widelcem. Posmarować pastą jedną połówkę placka i przykryć drugim.
Podobny przepis znajduje się także - blog Ala`Antkowe BLW
Kanapka mocno kakaowa do tego słodkie nadzienie rozpływające się w ustach. Idealne na przekąskę bądź drugie śniadanie dla dziecka a i rodzic nie pogardzi taką zdrową wersją słodyczy.
Robiąc kanapki sugerowałam się przepisem w książce choć i tak go troszkę zmodyfikowałam.
Składniki:
2 jajka
2 płaskie łyżki mąki
1 łyżka amarantusa ekspandowanego;
2 łyżki zmielonych migdałów
1 łyżka kakao
1/2 łyżki oleju
nadzienie:
3 łyżki twarogu
1/2 banana.
Wymieszać wszystkie składniki a następnie przełożyć na dobrze rozgrzana małą patelnię i smażyć z dwóch stron. Po usmażeniu przekroić wzdłuż, rozkładając go na dwie części i pokroić na większe bądź mniejsze kanapki.
Ser wymieszać z bananem rozgniatając całość widelcem. Posmarować pastą jedną połówkę placka i przykryć drugim.
Podobny przepis znajduje się także - blog Ala`Antkowe BLW
Komentarze
Prześlij komentarz